Tuesday, March 9, 2010

CBD PON PON....

07 MAC 2010........

berbekalkan 2 bijik kereta, dengan riang ria gembira, BASIAXXX, KAKASHI, EPUL, EPEN, CEPOT, KEPIT bergerak menuju ke auditorium MBSA.....Raja Lawak Astro Musim Ke-4 Finale.....

pada seawal-awalnya, nak gie 9 orang....tapi apakan daya, hanya 6 tiket jer dapat....
naseb baek free.....yang tak dapat sertai tu, jangan 'down' ok..???
secara spontan jer cadangan nak menonton secara 'live' nie....tibe2 menjadi kenyataan.....

seperti yang sedia maklum, peserta finale....
alex (megi saya sudah kembang)...
kecik (asal dari kampung)....
idlan (abang kasim pon pon)..

1st time tengok live....
menarik gak la....
dapat tengok apa yang berlaku disebalik kaca televisyen bila time iklan.....
dapat tengok macam mana penonton menipu diri sendiri untuk tepuk tangan apabila diberi arahan...

memang tak dinafikan, JOZAN yang paling lawak....
time iklan, mmg lawak giler....
mungkin benar mereka hanya sesuai digandingkan berdua.....

komen aku untuk peserta....
alex-pandai berlawak...mungkin saiz badan menjadi puncanya tewas....
kecik-hanya 1 modal saja untuk berlawak....salah sebut...contoh: poligami jadi politeknik....
idlan-tak tau kat mana kekuatan dia untuk berlawak...kadang memang lawak...tapi sejak akhir-akhir nie, semuanya tak jadi....

jadi, tahniah buat semua.....
taun depan sila kekalkan juri & pengacara ok..???


sempoat teguk air din beramboi....


bakal menyertai ujibakat pengacara musim depan...


tak dapat dengan jozan, johan pun jadi la......


tingkat 4&5 free seating...



Friday, March 5, 2010

KOLOT ENTERTAINMENT SDN BHD


2nd MAC 2010...



sudah lama tidak m'update,
kali nie kembali dengan emosi....
emosi-mengikut takrifan wikipedia ianya adalah istilah yang digunakan untuk keadaan mental dan fisiologis yang berhubungan dengan beragam perasaan, fikiran & perilaku.....

tapi aku tetap tak paham dengan apa yg cuba disampaikan oleh pakcik wiki nie...
mungkin ramai yang lebih arif tentang emosi nie....
tapi, arifkah kita dalam mengurus emosi tersebut..????
bijak kah anda dalam menguruskan emosi anda ketika gembira..???sedih..???

jadi, dengan taksubnya aku nak berkongsi cara menguruskan emosi yang paling tepat....
ketika gembira, kena marah, takot & kecewa......



video
nk tengok klik play....

pelakon utama: ESE
pelakon pembantu: KASHI, DIN, ASAN, BASIAXXX
camera man: saleh
pengarah: JIMIE
terbitan: KOLOT ENTERTAINMENT SDN. BHD

ppsssttttt://sejak melibatkan diri dalam bidang lakonan nie, pelakon utama nie sedang hangat digosipkan dengan seorang pelajar ukm jurusan sains laut.....